24. april 2017Ledere i balance er bedre ledere

       

Balance: Faglige organisationer i TDC sagde i 2016 god for stresskurser kun for ledere

Overtegnede kurser i stress og balance for ledere hos TDC i 2016 kan være et fingerpeg om, at kurser forbeholdt ledere kan være en god ide. Særskilte kurser for ledersiden er ikke sædvane i TDC, men de er kommet i stand, efter at TDC’s lederforening henvendte sig til arbejdsmiljøchef Mogens Hansen:

– Lederforeningen ønskede kurser, som kun var for ledere. Jeg spurgte min direktør, om det ikke ville være ok at holde kurser på den måde i år. Vi fik også de faglige organisationer med på, at det var ok, at man kun kiggede til den ene side. Og hvorfor så det? Jo, der er jo nok nogle ledere, som har svært ved at åbne sig, når der også er medarbejdere til stede. Vi har nogle teamledere, der har mange bolde i luften. De har nogle gange brug for at vende deres situation med andre ledere. Med et kursus for ledere har man mulighed for at forholde sig til såvel medarbejderne som til sig selv, fortæller Mogens Hansen.

»Lederforeningen ønskede kurser, som kun var for ledere. Jeg spurgte min direktør, om det ikke ville være ok at holde kurser på den måde i år. Vi fik også de faglige organisationer med på, at det var ok«

Alle får tilbuddet

Alle ledere bliver tilbudt at komme på kursus, og lederforeningen gør selv reklame for arrangementet.

Læs også: Arbejdsmiljø er en vigtig brik i TDCs imagepleje

Dansk Metal, som er en stor faglig organisation i TDC, har taget godt imod forslaget:

– Som de selv siger: Jo bedre lederne er klædt på til at håndtere deres egen og andres stress, desto bedre har medarbejderne det. En afbalanceret leder kan håndtere medarbejdernes problemer. En stresset leder er vel nærmest det værste, en medarbejder kan opleve, betoner Mogens Hansen.

Om kurserne for lederne vil fortsætte, afhænger af hvordan deltagerne tager imod dem:

– Vi tager et år ad gangen. Nu må vi se, hvad evalueringerne siger. Men er de positive, vil jeg jo nok fortælle i arbejdsmiljøudvalget, at det har vist sig at være en stor succes, siger Mogens Hansen.

Læs også: Arbejdslivet bør flugte med menneskers biologi

Image