10. april 2020Man skal være et rummeligt menneske for at lede andre

       

Med en uddannelse som tømrer var det en helt ny og ukendt rolle, Thomas Frost Nielsen påtog sig, da han blev forfremmet til entrepriseleder i Store-Hedebyg Entreprise A/S, der med ca. 50 medarbejdere og en omsætning på tæt ved 100 mio. kr. er en af de mellemstore tømrerfirmaer og entreprenører i bygge- og anlægsbranchen.

  • Det er ikke mange i mit netværk, der har en høj lederuddannelse. Jeg er tømrersvend, dét er den eneste uddannelse, jeg har. Men nogen skal bryde isen, og man er ikke for gammel til at gå i gang med at blive dygtigere til at være leder, fortæller 36-årige Thomas Frost Nielsen.

Adm. direktør og hovedaktionær i Store-Hedebyg Entreprise A/S, Per Lauridsen, værdsatte Thomas, der skilte sig ud med sit gå-på-mod:

  • Thomas var alle vegne med et øje på hver finger. Jeg kunne se, han havde et potentiale for at drive det vidt, og det var helt naturligt, at Thomas som led i sin karriere i virksomheden blev medejer, fortæller Per Lauridsen, der har en klar ledelsesfilosofi om, at alting ikke må gå op i arbejde.

Gik ned med stress
Men det gjorde det for Thomas, der måtte erkende, at et liv som familiefar med små børn var svært at kombinere med et krævende lederjob. En dag meldte stressen sig, og Thomas måtte kaste håndklædet i ringen og sygemelde sig.

  • Jeg blev nødt til at foretage nogle vigtige valg, for jeg ville både beholde familien og det spændende job. Det var ikke til diskussion. Derfor skulle jeg finde en løsning, der kunne holde på den lange bane. Det kunne jeg slet ikke i starten, men med hjælp udefra fik jeg under min otte måneder lange sygemelding bearbejdet en masse ting, der lå og rumlede, fortæller Thomas Frost Nielsen.

Tilbud om lederuddannelse
Da han meldte sig klar til at genoptage arbejdet, fik han på arbejdsfronten tilbudt en lederuddannelse gennem erhvervscoach Anne Chabert, der har specialiseret sig i sparring og udvikling af ledere i små og mellemstore ejerledede virksomheder.

Hendes koncept er at arbejde med træningen ude i virksomhederne, hvor hverdagen banker på.

  • En virksomhed med stærke og kompetente ledere skaber ikke kun vækst og fremgang. Gode ledere er også med til at tiltrække og fastholde de rigtige medarbejdere i virksomheden, og derfor er god ledelse en af de vigtigste nøgler til succes, fortæller Anne Chabert.

En anden måde at lede på
Gennem det halve års forløb sammen med Anne Chabert gik Thomas fra at være en overbebyrdet opgavekoordinator til at være en leder, som folk vil følge. Han har lært at styre sit temperament og anvende sin energi konstruktivt.

  • Hvis entrepriselederens telefon ringer konstant, er opgaven ikke sat ordentligt i gang ude på byggepladsen, fortæller Anne Chabert, der under interviewet glæder sig over, at Thomas’ telefon ikke ringer en eneste gang.
  • Jeg har taget lederuddannelsen som en del af min værktøjskasse. Man skal være et rummeligt menneske for at kunne lede andre. Det er her den reelle udfordring ligger for en utålmodig sjæl som mig, erkender Thomas Frost Nielsen, som i dag processer mellem 25-50 % flere sager og kan gøre det på en otte timers arbejdsdag.

Bedre work-life-balance
Forløbet har skabt en mere sund work-life balance i Thomas Frost Nielsens liv, og i Store-Hedebyg har Per Lauridsen kvitteret for forvandlingen ved at inddrage ham endnu mere i udviklingen af virksomheden.

  • Thomas er kommet stærkere ud på den anden side af stressen, og uddannelsesforløbet har gjort ham til en bedre leder og et mere afbalanceret menneske. Vi arbejder med nye projekter, og her er Thomas med som en naturlig del af hans udvikling, slutter Per Lauridsen.