12. september 2017



Smerter skal bekæmpes i fællesskab

       

Store dele af slagteribranchen arbejder på at nedbringe branchens problemer med muskel- og skeletbesvær i projektet ”MSB forebygger vi i fællesskab”

Der er langt fra den medarbejder, der tager en tablet hver morgen for at dulme sine smerter, til slagteribranchens igangværende projekt ”MSB forebygger vi i fællesskab”. Begge dele er måder at blive smerter kvit på. Den første ser det danske arbejdsmarked alt for meget til. 3F skrev for kort tid siden om, at næsten hver anden af fagforeningens medlemmer bruger smertestillende medicin i forbindelse med arbejde. Den anden – slagteribranchens projekt – kunne arbejdsmarkedet godt bruge mere af. Det er en orkestreret indsats, hvor mange aktører i fællesskab arbejder sig hen imod samme mål. Netop orkestreringen er et afgørende element, hvis man vil have indsatser inden for arbejdsmiljø til at virke, anførte forskere bag CAVI (Center for Forskning i Arbejdsmiljøindsatser og virkemidler) som led i afslutningen af CAVI’s arbejde.

Tradition for samarbejde

Slagteribranchen har en årelang tradition for et tæt og godt samarbejde mellem parterne. Gennem årtier har branchen arbejdet med de traditionelle virkemidler: arbejdspladsindretning, instruktion, hjælpemidler, rokering mm. Det er en forudsætning i forebyggelsen, men har vist sig ikke at være nok til at undgå problemer med nedslidning og smerter iblandt slagteriarbejderne.

"Fødevareindustrien ligger højt i statistikkerne, hvad arbejdsbetingede lidelser angår. Det vil vi gerne gøre noget ved. Vi har en stigende mangel på arbejdskraft. Det er også træls at blive hængt ud i pressen med, at nu er den gal igen på slagterierne," siger Tommy Jensen, forbundskonsulent hos Fødevareforbundet NNF.

En fælles beslutning

Derfor brugte branchens store virksomheder plus DI og NNF 2015 på at drøfte de fælles udfordringer. Det blev besluttet at lave en samlet indsats mod smerter med det mål at skabe en ny kultur, hvor det er acceptabelt at fortælle om begyndende smerter, så virksomhederne kan tage hånd om smerterne, inden de udvikler sig til lidelser og sygdom. Slagteriernes Arbejdsgiverforening bakker også op om indsatsen. Brancheindsatsen har fokus på at

  • øge ledelsens prioritering, få MSB-forebyggelse og -håndtering ind på strategisk niveau
  • opkvalificere de kendte og traditionelle ergonomiske virkemidler
  • øge dialogen med den enkelte, se på sammenhængen med det hele liv.

Projektet blev skudt i gang på virksomhederne i 2016 med en branchekonference. Der er lavet en håndbog om MSB. Der bliver uddannet 60 ambassadører. 30 arbejdstagere og 30 arbejdsgiverrepræsentanter. Forskere og repræsentanter fra Arbejdstilsynet giver også input undervejs i processen.

Indsamler data

Projektet løber frem til 2020. Lige nu indsamler virksomhederne data via et spørgeskema udviklet af Slagteribranchens Arbejdsmiljøudvalg: Om medarbejdernes besvær, deres opfattelse af arbejdet, graden af smerter, om de påvirker arbejdsevnen eller fritidslivet, hvor træt man er efter arbejdet, om mulighed for støtte fra kolleger eller ledere, om forbrug af smertestillende og om der er noget i fritidslivet, der påvirker det fysiske og psykiske helbred.

Læs også: Godmorgen - og sov godt

Smerterne

"Man kan sige, hvad man vil. Når man har et fysisk arbejde, hvor man bruger sin krop, så bliver den slidt. Bruger du kun højre arm, så går det galt. Ved ensidigt gentaget arbejde skal man benytte sig af jobrotation ifølge Arbejdstilsynet. Det har vi også gjort i mange år. Og vi troede, at når vi lavede jobrotation, så løste problemerne sig. Men man bliver klogere med tiden. Førhen skulle man rotere hvert kvarter. Man hører også forskere sige, at én gang om dagen er nok. Skifter man for tit, får man stress. Man spænder og får krampe af at omstille sig til den nye opgave. Det er ikke bare sort/hvidt," siger Tommy Jensen, der er forbundskonsulent hos Fødevareforbundet NNF.

Kvalificeret jobrotation

"Jobrotation er heller ikke til megen nytte, hvis den næste jobfunktion er den samme som den, man kom fra. Derfor skal man lave kvalificeret jobrotation. Men det har måske indtil nu ikke virket så kvalificeret endda, fordi man ikke inden har kortlagt godt nok, hvad medarbejderne egentlig laver. Det skal vi bruge tid på nu. Derfor kortlægger vi nu, hvilke muskelgrupper den enkelte bruger på sit arbejde, og hvad han skal undgå. Så skulle det gerne ende med at blive sådan, at når en måned er omme, så har medarbejderne haft en jævn belastning over hele kroppen. Kan man tage ti mand om dagen ud til at lave helt andre ting, så vil man ikke få så meget nedslidning," fortsætter Tommy Jensen.

Deltag: Et bæredygtigt arbejdsliv - Arbejdsmiljøugen - uge 43

Tage MSB i opløbet

Ved at stille medarbejderne en række spørgsmål om deres arbejdsliv, håber branchens aktører på, at der kan komme oplysninger frem, som kan bruges i forebyggelsen. Hvis man kan indhente flere informationer om, hvordan arbejdet påvirker medarbejderne, så vil det også blive lettere at tage MSB i opløbet. De ambassadører, der er under uddannelse som led i projektet, skal bidrage med at bære viden om at forebygge MSB helt ud til den medarbejder ved skærelinjen, som lige har svaret på spørgsmål om, hvor det gør ondt.
"Der står for mange derude og arbejder forkert. Vi skal have folkene med. De skal forstå, hvad det går ud på, forklarer Tommy Jensen.
"Der er ikke så meget hokuspokus i det. Vi vil gerne have, at kollegerne selv kan gøre noget ved det. Når jeg knuger hånden om kniven hele dagen, kunne jeg så nogle gange lægge den og slappe af i hånden – eller lave afspændingsøvelser," eksemplificerer Tommy Jensen.

Partssamarbejde som virkemiddel

Styrken ved at gå sammen som parter er uvurderlig for at ændre en branchekultur og skærpe et fokus. Det kræver fællesskab i branchen. Vilje til at være åbne om udfordringerne og til at dele viden. Til gengæld får det afsmittende effekt på fællesskabet lokalt, når parterne står sammen centralt, lyder det fra chefkonsulent Annette Hoffmann fra DI. Hun er projektleder på brancheudvalgssamarbejdet og på udvikling af screeningsværktøjerne. "Vi er gået længere, end nogen troede, vi kunne. At få organisationer og arbejdsgivere til at arbejde så hårdt sammen og gå så intenst ind i en problemstilling. Jeg er stolt over at være med til at gøre noget for mine kolleger. Og at de vil være med til det, synes jeg, er fantastisk," siger Tommy Jensen.
Flere af DI’s medlemsvirksomheder har allerede efterspurgt erfaringer fra indsatsen.

Læs også: Nano - ved vi, at vi kan beskytte os selv

Foto: Danish Crown