4. december 2017Virksomheden lytter, når medarbejderne taler

       

Fremtidsværksted: Gruppen for kultur - "Grøn Arbejdsplads A/S" - bliver i 2025 kåret som den bedste til kultur

Trods 40.000 ansatte hoveder er det henover de seneste år lykkedes ”Grøn arbejdsplads A/S” at etablere en hidtil uset grad af medarbejderinvolvering. Det er den væsentligste grund til, at arbejdspladsen i 2025 modtager prisen som bedste kultur-hub.

Alt kan forandres

Det har været en lang rejse og en proces med mange hårnålesving. Men vi har fået en kultur, hvor alt er til diskussion. Intet er mejslet i granit, fortæller gruppen. Midlerne er bl.a. møder, idebrevkasse og læssevis af anerkendelse for gode ideer. Nogle gange i form af kontant belønning. På arbejdspladsen har de ingen ømme tæer. De har gjort op med berøringsangsten: Vi har skabt en arbejdsplads, hvor alt kan forandres. Hvor vi kun er, fordi her er sjovt at være. Vi har fået en kultur, hvor alle kan byde ind og komme med ideer. Det kræver, at man tør stå frem. Det er lykkedes os at indføre, fordi vi satsede på first-movers, der viste vejen. Nu er vi der, og det betyder selvfølgelig, at man for at kunne være her, må bekende sig til vores religion, siger gruppen.

Glasklar kultur

Undervejs er der indført nultolerance over for mobning, lederne er blevet klare i spyttet om virksomhedernes værdier, grænserne mellem arbejde og fritid er krystalklare, og der er udviklet en kultur, hvor medarbejderne bliver stadigt mere kropsbevidste på trods af, at de fleste af dem har et stillesiddende arbejde. Der er eksempelvis elastikøvelser for alle hver dag kl. 14. Arbejdspladsen er så fit, at næsten ingen føler behov for at frekventere fitnesscentre i fritiden.

Gå tilbage til forsiden: Arbejdsmiljø 2025 ifølge arbejdsmiljøledere og -chefer

Læs om de andre grupper:

Ydre vilkårLedelseRøg, støj og møg