30. april 2015Netværk handler om tillid og relationer

       

ArbejdsmiljøNETs årskonference 2015

Arbejdsmiljøet kan blive bedre ved, at relationerne mellem mennesker er tillidsfulde

Gode relationer har rigtig stor betydning, hvis en virksomhed har intentioner om at banke ulykker og sygefravær helt i bund. Det fremgik af adskillige af indlæggene på ArbejdsmiljøNETs årskonference, og dermed levede konferencen fint op til temaet om netværk, der styrker arbejdsmiljøet. Den tidligere håndboldspiller – bl.a. med en karriere på landsholdet – Christian Stadil – lagde flot ud:
– Jo mere tillid, vi har til hinanden, desto mere grund har vi til også at passe på hinanden, anførte Christian Stadil. Det er vejen til en bedre sikkerhedskultur. Når man netværker ud af huset, er det ligeledes for at skabe tillidsfulde relationer. For at skabe smutveje, som en deltager elegant udtrykte det. Ydermere kan man ved at have antennerne ude vinde afgørende konkurrencefordele.

Kaj Holger og Erik

For hvad er egentlig forskellen på Kaj Holger i tv-serien Krøniken og hans søn Erik? Jo, hvor Kaj Holger var chef af den gammeldags type, der helst kørte produktionen af fjernsynsapparater efter sine egne ideer, så rejste Erik ud i verden og tog ved lære. I USA fandt han den nye teknologi, som afslørede Kaj Holgers tvapparater som håbløst forældede.

– Jo mere tillid, vi har til hinanden, desto mere grund har vi til også at passe på hinanden.

Alle kan netværke

Det kan være en fordel at være indadvendt, når man netværker. For alt imens den friske fyr Udadvendt surfer rundt på konferencen og smider et visitkort i hånden på den ene efter den anden, så sidder den mere stille Indadvendt i et hjørne i halvanden time, og kommer godt i dybden med sin kollega om et fremtidigt samarbejde. Hver type har altså forcer, når det kommer til at skabe relationer. Så bare kom i gang, sagde den garvede håndboldspiller. Hvad kan man bruge erfaringer fra et håndboldliv på landsholdsniveau til her? Jo, nogle gange er man nødt til at stille på banen, også selv om man ved, det er de store, bissede russere, der står i den anden ende.

Kortlæg netværket

Hvis du vil forbedre dit udbytte af dit netværk, så kommer du ikke udenom at kortlægge det. De færreste af os har gjort det. Men vi vil opdage, at antallet af personer, vi kan ringe til og blive genkendt på stemmen af, er mindst trefem gange så stort, som vi regner med. Det er første skridt til at arbejde mere strategisk med at få fuldt udbytte af sit netværk.

Mød Christian Stadil på Linkedin