4. december 2017Accelereret forandring er næsten en religion

       

Fremtidsværksted: Gruppen for ydre vilkår - "Sort Arbejdsplads" - bliver i 2025 kåret som den bedste til at håndtere ydre vilkår

At der skal ske forandringer i dag, i morgen og hele tiden er i 2017 blevet et vilkår, de færreste sætter spørgsmålstegn ved. Det er blevet et paradigme – en grundlæggende overbevisning – akkurat som det engang var et paradigme, at Jorden var flad. I 2025 er paradigmet om evindelig forandring i opskruet tempo skudt ned og erstattet af en tro på, at langsomme, dybe og grundige justeringer i langt højere grad kan skabe effektive arbejdspladser, hvor medarbejderne holder af at være.

Et næsten religiøst dogme

Accelereret forandring er et dogme, som er næsten religiøst. Hvis man prøver at udfordre forestillingen om omstillingsparathed, risikerer man at blive gjort til grin. Inden 2025 viser omfattende forskning fra Det nationale forskningscenter for Arbejdsmiljø, at stadig og vedvarende forandring ikke lønner sig, l ød det bl.a. fra gruppen. Arbejdspladsen læner sig i sit arbejdsmiljøarbejde op ad disse forskningsresultater, og det er en af grundene til, at den bliver kåret som den bedste til at håndtere ydre vilkår.

Gå tilbage til forsiden: Arbejdsmiljø 2025 ifølge arbejdsmiljøledere og -chefer

Læs om de andre grupper:

LedelseRøg, støj og møgKultur

På billedet illustrerer Mette Maribo Høgsbro fra Københavns Universitet, hvordan accelererede forandringer på arbejdspladserne i fremtiden bør erstattes med en langsommere og mere dybgående udvikling.