4. december 2017Vi vil have kvalitet, og derfor skal tempoet ned

       

Gruppen mod røg, støj og møg samt mobning - "Blå Arbejdsplads" - bliver i 2025 kåret som den bedste til røg, støj og møg

I 2025, samme dag, som gruppen kåres som bedste fjende af røg, støj og møg, kigger de sig omkring iblandt konkollegaerne i andre virksomheder. De ser stadig uhyggelige mængder ensidigt gentaget arbejde. Specialiserede delopgaver gør, at den enkelte medarbejder gør den samme lille ting igen og igen i løbet af en arbejdsdag.

Ikke sjusket og dårligt

Vi taler 2025, siger og skriver. Alligevel er det fodslæbende monotont at gå på arbejde mange steder. Men ikke på ”blå arbejdsplads”, der i de foregående år har satset på at frembringe produkter i høj kvalitet. Vi har skabt et begreb om, at når der er mulighed for det, skal opgaver løses med kvalitet, siger gruppen. Ikke sjusket og dårligt. Langsomt, ordentligt, godt.

Hastværk er lastværk

Hastværk er lastværk. Også for albuen, knæet og frugtkassen på abonnement, som medarbejderen i al skyndsomhed glemte at lægge bananer i. Derfor er det nu blevet en dyd, at kvalitet er ensbetydende med, at man er nødt til at gøre tingene langsommere. Robotter er en naturlig del af hverdagen og overtager mange funktioner, der før sled på medarbejderne. De har til gengæld fået flere kompetencer. Den ufaglærte, som før kun plukkede varer, har fået truckkørekort efter at have fremsat ønske om det ved mus-samtalen.

Ren og frisk luft

Luften, man indånder, er ren og frisk her. Bygningerne er godt nok gamle, men ombyggede. Før arkitekten tegnede første streg til ombygningerne, brugte man lang tid på at planlægge og rådføre sig med eksperter. Vi ved nemlig, at gode planer er sparede penge, siger gruppen. Retfærdighed er en kerneværdi. Følelser af uretfærdighed skaber let en ulmende utilfredshed, som kan slå over i mobning. Lederne er uddannet til at tage det seriøst, når medarbejderne begynder at mumle i krogene om, at det er snyd og bare ikke i orden.

Gå tilbage til forsiden: Arbejdsmiljø 2025 ifølge arbejdsmiljøledere og -chefer

Læs om de andre grupper:

Ydre vilkårLedelseKultur

Billedet: Vi er nået til 2025. Tempoet er sat markant ned på ”blå arbejdsplads”, medarbejderne har en mere alsidig hverdag og følelsen af, at tingene går retfærdigt til, er høj, fortæller gruppen.