Vil man sikre sine medarbejderes følelse af tryghed, skal man have risikovurderingerne på plads – også dem, man måske ikke tænker er helt nødvendige, mener den tidligere politibetjent og seniorkonsulent fra Safesec, Christian Skovfoged. Mød ham på årets konference, hvor han fortæller, hvordan man sætter risikovurderingerne i system  

Har man styr på virksomhedens risici, giver man sine medarbejdere større tryghed og dermed et bedre arbejdsmiljø.

Derfor kan det ifølge seniorkonsulent i konsulentvirksomheden Safesec, der rådgiver virksomheder i at foretage sikkerhedsarbejdet selv, Christian Skovfoged, kun gå for langsomt med at få foretaget en vurdering af virksomhedens risici – både når det kommer til de almindelige arbejdsgange, men også i forhold til potentielle krisesituationer.

  • Vi ved alle, at det er vigtigt at kunne førstehjælp, hvis uheldet skulle være ude. Den mentalitet skal vi have puttet ind i alle aspekter af arbejdet på arbejdspladserne. At vide præcis, hvad man skal gøre i en krisesituation, giver ikke alene en bedre situation, hvis uheldet skulle være ude – men det giver også medarbejderne et langt bedre arbejdsmiljø i hverdagen, fordi de føler sig mere trygge, når de ved, hvad de skal, forklarer Christian Skovfoged.

Keep it simple

Men hvordan klæder man så egentlig virksomhedens medarbejdere bedst på til krisesituationer? Det kan du høre meget mere om på ArbejdsmiljøNETs konference, hvor Christian Skovfoged holder et oplæg om kunsten at risikovurdere.

  •  Jeg afslører allerede gerne bud nummer et, når det kommer til risikovurderinger – og det er at holdet det simpelt. Der er INGEN, der når at kigge på eller kan huske alle de 27 punkter, der mange steder stadig hænger på væggen rundt omkring i virksomhederne, og derfor er det ubrugeligt. Skal man have en køreklar plan, der virker, skal man altså holde det helt simpelt, forklarer Christian Skovfoged afsluttende.
Mød Christian Skovfoged på ArbejdsmiljøNETs konference den 2.-4. maj! Du kan her læse mere om konferencen og se programmet.