• Et godt arbejdsliv er uløseligt forbundet med et godt arbejdsmiljø. Det handler først og fremmest om sikkerhed og trivsel, men dermed faktisk også om produktiviteten på en arbejdsplads. Danmark er langt fremme på området, men det er ikke samme som at sige, at vi ikke kan forbedre os. Derfor er det ikke alene vigtigt med konkrete mål, men også bedre redskaber til at måle.

Det siger formanden for Danmarks ældste organisation for arbejdsmiljøprofessionelle, Charlotte Breinholt, efter at der i den nye trepartsaftale er afsat 95 millioner kroner til, at Danmark kan nå fire nye nationale arbejdsmiljømål. Målene er, at der skal være et minimum af følgende fire punkter på de danske arbejdspladser:

  1. arbejdsulykker
  2. farlige substanser
  3. fysiske belastninger og
  4. psykiske belastninger.

Charlotte Breinholt ser nu sammen med andre arbejdsmiljøprofessionelle frem til at høre mere om, hvordan arbejdsmarkedets parter vil omsætte målene til konkrete tal for hver branche.

  • Udfordringerne er lige så forskellige som arbejdspladserne. Netop derfor er det vigtigt, at vi får nogle måltal for hver enkelt branche, som vil gøre det lettere for de professionelle at handle. Vi er derfor spændte på, hvordan arbejdsmarkedets parter vil omsætte målene helt konkret – og hvordan det kommer til at påvirke vores arbejde som arbejdsmiljøprofessionelle, siger Charlotte Breinholt.